Welkom bij LIGAND

Ligand is pionier in het trainen van mensen in het omgaan met conflicten binnen onderwijs en jeugdhulp.

Vanuit het model van herstelgericht werken en positieve heroriëntering brengen we mensen samen om open te spreken en te luisteren, verantwoordelijkheid op te nemen en actie te ondernemen voor een beter samen leven en werken.

De kracht van onze visie en opleidingen is dat ze ontwikkeld zijn vanuit de praktijk en dat ze een voortdurende aanzet zijn tot innovatie en ontwikkeling in de jeugdhulp en onderwijs.

 

“Ligand represents an exciting opportunity to collaborate in spreading restorative practices. Coming from the practice background of Oranjehuis, Ligand is well positioned to provide extremely practical knowledge and skills.
TED WACHTEL (founder International Institute for restorative Practices)

“Ligand is een organisatie van zeer gemotiveerde mensen die het belang van een diep gewortelde cultuur van ontmoeting binnen school- en organisatiecultuur uitdragen, en hiervoor de praktische tools aanreiken via vorming en training, met als inspiratiebron het herstelgericht werken”
JOHAN DEKLERCK (schrijver van de Preventiepiramide)


aandachtgroeitLIGAND is onderdeel van vzw Oranjehuis en CDV Aura. Het heeft naast de onderwijspraktijk nu ook een ontwikkel- en innovatiecentrum. Dit ontwikkelcentrum heeft de ambitie mee te bouwen en te zoeken naar manieren om het samenleven van mensen te verbeteren.
Voel je je ook aangesproken? dan moet je zeker verder lezen en ons mee vergezellen.
Op deze website kan je kennis maken met het aanbod van het centrum. We willen je warm maken voor een waarderende kijk op het leven. De kracht die daaruit voortvloeit stelt mensen (ook die zich in moeilijkere situaties bevinden) in staat hun leven in handen te nemen.
LIGAND wil zijn jarenlange expertise en knowhow van bij vzw Oranjehuis en Aura de wereld in sturen. We hebben een vast opleidingenaanbod van ‘herstellend handelen’ of ‘hergo’ en ‘Positieve heroriëntering. De opleidingen vind je terug bij vormingsaanbod.
Daarnaast biedt LIGAND ook opleidingen op maat aan voor scholen, bedrijven, organisaties,…

Met deze website willen we ook een forum creëren voor mensen die reeds opleidingen bij ons volgden of geïntresseerden. Externe ervaringen kunnen bijdragen tot verdere ontwikkeling van bestaande of nog te ontwerpen methodieken.
We willen inspireren en geïnspireerd worden….

This entry was posted in ontwikkelingscentrum. Bookmark the permalink.