Wat een leider lijden kan!

Een team worstelt met een moeilijke dynamiek. Een conflict tussen twee collega’s sleept aan en drijft het team steeds verder in twee kampen. Waar het allemaal mee begon, weet men al lang niet meer. Roddels steken de kop op. Wantrouwen viert hoogtij. De teamverantwoordelijke kijkt lijdzaam toe, terwijl de algemene sfeer op het werk verder verziekt. Iemand valt uit. Burn-out zo blijkt. Het werd haar allemaal te veel. De druk op de rest van het team neemt verder toe. De dienstverlening slabakt. De impasse is totaal.
Even Ligand bellen? Uhm… nee.

Michael Michiels en Stijn Deprez schreven een tekst voor Agora over herstelgericht leiderschap en conflicten op het werk. Lees hier de volledige tekst.

This entry was posted in ontwikkelingscentrum. Bookmark the permalink.