Innovatie

Met Ligand dragen we bij tot de persoonlijke ontwikkeling van mensen en organisaties vanuit een uitgebreide expertise die opgebouwd is bij vzw Oranjehuis en vzw Aura, verrijkt met kennis van buitenaf. We vertrekken vanuit een waarderende benadering met als doel verandering teweeg te brengen in onze eigen organisatie, in de sectoren onderwijs en welzijn, maar ook daarbuiten om de kwaliteit van het samenleven te bevorderen.

LIGAND kent zijn ontstaan uit de jarenlange ontwikkeling van methodieken en concepten bij vzw Oranjehuis en vzw Aura. Het blijft in de eerste plaats een inspirator voor Oranjehuis en Aura, maar het wil ook buiten zijn eigen grenzen treden. LIGAND wil vanuit een herstelgerichte en preventieve aanpak uitsluiting vermijden.

 

Ligand, zijn medewerkers steeds diep in gedachten, zoekend naar mogelijkheden, verklaringen, toets van praktijk naar theorie en omgekeerd, maar ook dynamisch, werkbijen, het brein van de organisatie…..,uitzwermend door heel Vlaanderen als missionarissen, overtuigd als ze zijn van hun boodschap maar ook op zoek naar de toevoeging…. meesters van het herstel, scheppers van verbinding.
STEF LODEWIJCKX (coördinator Oranjehuis)