top of page

IMPLEMENTATIE

Op papier mag het hele verhaal van herstelgericht werken als muziek in de oren klinken. Maar hoe breng je deze manier van werken in de praktijk? Hoe creëer je een herstelgerichte schoolcultuur?

Hoe maak je van je school de ideale voedingsbodem die ontmoeting en verbinding mogelijk maakt, talenten doet ontluiken en professionele ontwikkeling blijvend stimuleert?

Het is een werk van lange adem waar we jullie school of organisatie graag in ondersteunen. Het creëren van herstelgerichte cultuur is een som van heel wat acties.

Bij de start van zo’n traject voeren we graag het gesprek met een groep medewerkers van de school. Een open en eerlijk gesprek dat op zoek gaat naar de noden en behoeftes van leerlingen en medewerkers op de school. We kijken of herstel hierop een antwoord kan zijn en stippelen samen met jullie een traject uit. Dit traject kan bestaan uit, vormingen, een kickoff-moment, implementatiecoaching, supervisie,  het organiseren van leergroepen, ondersteunende klastussenkomsten, verdiepende vorming,…

We leggen je graag onze ‘10 stappen voor een herstelgerichte school’ uit in een verkennend gesprek.

Neem hiervoor contact op met Stijn.deprez@ligand.be 0491.56.98.86

bottom of page