8 punten voor een BETER SAMEN WERKEN

Bijgewerkt op: 5 feb. 2020

Met Ligand hebben we een missie. We willen het samen leven – en dus ook het samen werken – beter maken. Dagelijks zien we conflicten op de werkvloer die zonder antwoord blijven. Mensen lopen ongelukkig rond of vallen moedeloos uit. We geloven dat het beter kan, ook in ons team!8 ideeën voor een soulful team of hoe Ligand vorm geeft aan samenwerken.


1. Iedereen in het team kent de bestaansreden van zijn werk.

Wat is de bestaansreden van ons team? Waarom doen we wat we doen? Op welke manier draagt wat we doen bij tot het realiseren van onze missie? Onszelf deze vragen blijven stellen, is geen navelstaarderij. Ze schenken helderheid en effectiviteit. We verliezen ons niet in het maken van onnodige verslagen, slaafs voldoen aan wettelijke verplichtingen, nutteloze vergaderingen, … Zo blijft de ziel in ons werk!


2. Collegiale principes geven richting aan hoe we willen samenwerken.

Binnenkomen in een organisatie gaat vaak gepaard met het ondertekenen van een arbeidsreglement. Aantrekkelijk kan je zo’n document niet noemen. Er hangt altijd een zweem van controle aan vast. Bij ons kom je binnen langs de collegiale principes. Geen saaie regeltjes of afspraken. Gewoon 10 punten die goesting en vertrouwen geven: https://docs.wixstatic.com/ugd/7464a1_2bd43d5257444915a192b0bc2da6d513.pdf


3. Cirkels, cirkels, cirkels!

Voor Ligandkenners behoeft dit weinig uitleg. Starten en eindigen, vieren en rouwen, problemen creëren en vooral ook oplossen, solliciteren of het team verlaten, … Cirkels, cirkels, cirkels! Iedereen krijgt het woord. We spreken vanuit het hart en zeggen waar het op staat. Waarom? Omdat het werkt!

Als de ziel van de mensen geen plaats krijgt, krijg je een zielloze organisatie.” (Wouter Torfs)


4. Breng planten binnen in de werkruimte.

Veel kantoren hebben een levenloze uitstraling. Als er al eens planten staan, zijn het vaak wat triestige takken met enkele verfomfaaide bladeren aan.

“We shape our buildings; thereafter they shape us.” (Winston Churchill)

We weten dat onze omgeving impact op ons heeft. En we brengen allen veel tijd door op het werk! Creëer daarom een warme en inspirerende werkplek. Breng mooie, frisse planten