Positieve Heroriëntering in jeugdhulp en welzijn

Is jouw job als context- of gezinsbegeleider met voorsprong de mooiste ter wereld? Absoluut. Wat een voorrecht om jongeren en kinderen te begeleiden in hun meest cruciale jaren! Maar dagelijks in de vuurlinie staan, vraagt veel moed en energie. Af en toe loop je vast. Je stoot op weerstand. Je aarzelt om moeilijke thema’s bespreekbaar te maken. Je verliest contact met de jongere en het gezin. Je geraakt mee verstrengeld in hun wanhoop. Je hebt moeite met de heftige emoties die spelen. Je kan je zelf niet langer kwetsbaar opstellen in je team wanneer je worstelt in je job. Je bent bang om de situatie af te ronden ... 

Je wilt zelfzekerder worden in het aanpakken van uitdagende gezinssituaties! Dit vanuit een hoopvolle en menselijke benadering.

Wat is Positieve Heroriëntering?

Onze opleidingen specifiek voor jeugdhulp 
& welzijn

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Opleiding
Geworteld vanuit een solide praktijkervaring ontwikkelen en delen onze trainers hun inzichten en praktische tools om jou krachtiger te maken in uitdagende situaties.   

Meer info


Coaching

Wil je een conflict/uitdagende situatie aanpakken maar twijfel je even? Heb je nood aan iemand die je loodst doorheen de uitdagende situatie? 

 
Meer info​​

Interventie

Nood aan een stevige interventie na een conflict met een jongere, leerkracht, ouders... in jouw team. Ligand is jouw metgezel in de crisis. 


Meer info


ICOBA  

ICOBA stimuleert en ondersteunt de social-profit bij het aanpakken van agressief en grensoverschrijdend gedrag. Zo zorgen zij mee voor welzijn en veiligheid van de doelgroep en de medewerkers. Indien je een beroep wil doen op ons, biedt Icoba financiële steun indien je organisatie behoort tot de sector opvoedingsinstellingen 319.01. 

Wat bieden wij aan met de steun van Icoba: 

 Inschrijven doe je via de website van Icoba. 

MEER INFO